12. november 2007         Utskriftversjon pdf      Til hovedsiden


Raudan Hund:

Flaggkommandøren på nettet

Her om dagen var det råttent novembervær så jeg stakk innom internettkaféen for å varme meg litt og der satt Flaggkommandøren i samme ærend. Pensjonerte sjøfolk har fått så mye blest rundt muskulaturen allerede at de trives ikke lengre med det og Ståle Bråttsjø har det også slik.

- Hei Ståle! Du har det vel ikke så bra i dag?
- Nei det skal være sikkert. Det er rett og slett jævlig!
- Det skal bli sol og varmere i morgen ...
- Sol og varme .. ?? Jeg snakker ikke om været, Raudan. Men se på disse fullstendig hjelpeløse nettsidene! De eier ikke sans for stil og former. Bare rot. Fullstendig deprimerende!
- Du ser på nettsiden til Forsvaret?
- Vel, det var det da. Jeg ser på "Forsvarsnett – Det norske forsvarets offisielle nettside". Men organisasjonen heter Forsvaret, ikke Det norske forsvaret. I departementet har de sin egen stil og opererer med FMO som skal stå for Forsvarets militære organisasjon. Altså Forsvaret. Dette med FMO er kanskje noe de har funnet på for å markere at nå ledes Forsvaret egentlig av sivile, i det integrerte Forsvarsdepartementet. I alle fall er det full forvirring i formene. Håpløst!
- Du tar for tungt på formene, Ståle. Det er ingen som bryr seg med slikt nå.
- Det har du helt rett i, Raudan. Men har du tenkt på at uklarhet i formene kan uttrykke uklarhet i organisasjonsforholdene? Hvem leder egentlig Forsvaret? Hvem gir ordrene? Forsvarssjefen eller ekspedisjonssjefene?? Ikke vet jeg, og ikke har de lagt ut noe organisasjonsdiagram som forklarer det heller. Granskningsutvalgene i fremtiden skal få en skikkelig jobb når de begynner å interessere seg for ansvarsforholdene.
- Du følger ikke med, Ståle. Ansvar og denslags var noe man var opptatt av i gamle dager. Nå er det er legitimitet og bred forankring som betyr noe.
- Fete ord! Men nå har jeg fått opp blodsirkulasjonen. Vil du ha en kopp kaffe, Raudan?
- - -
Er det ikke det jeg sier, de som lever i fortiden må vi være tålmodige med.
T