9. april 2008        Utskriftversjon pdf        Til hovedsiden


Raudan Hund:

Flaggkommandøren kjøper laptop

Jeg fikk en mail fra Flaggkommandøren, Ståle Bråttsjø, her om dagen, og han spurte om jeg ville stikke innom og hjelpe ham litt, for det var noen problemer som gikk over hodet på en pensjonert sjøoffiser, sa han.

- Gratulerer Ståle, ny laptop ser jeg.
- Det er Dell og Microsoft du skal gratulere, for det er de som har gleden, Raudan. For meg er det bare utgifter og trøbbel. Ufattelig at de kan fortsette å plyndre hele jordens befolkning på denne måten, fullstendig skammelig!!
- Plyndring var nå sterkt. Men hvis du mener de tar for godt betalt, kunne du jo la være å kjøpe - ?
- Du følger ikke med, Raudan. Det er nettopp det jeg ikke kan. For Microsoft har sørget for å oppdatere programvaren i den gamle PC-en slik at hukommelsen er sprengt og maskinen går i stå.
- Det ville vel vært billigere å utvide hukommelsen?
- Det ble gjort for lenge siden. Nå sa dataguruen at jeg måtte ha ny data, og så ble det en laptop da. Fullstendig meningsløst, Raudan!
- Hva mener du med det? Denne laptop'en kostet jo ikke mer enn den gamle PC'en, men se hva du har fått! Krystallklart display, 250 giga, multimediaopplegg, masse porter ...
- Stopp der! Poenget er jo at jeg har ikke bruk for noe av det der. Jeg bruker e-post, og enkel tekstbehandling og surfer litt på nettet – bingo! Men de prakker på meg alt mulig dill! Og så skal jeg sitte i timevis og "konfigurere" bort alt det tøvet som disse idiotene har lagt inn for liksom å lede meg til det gode liv. Hva tror de egentlig om kundene ??
- Demp deg nå, Ståle. Jeg skal hjelpe deg. Hva er problemet?
- Vel, ikke før jeg hadde skrudd på apparatet første gangen før ballongen gikk opp: "Du har ubrukte ikoner på skrivebordet". Selvfølgelig hadde jeg det, jeg hadde jo nettopp startet! Men den gir seg ikke. Kan ikke jeg få bestemme hva jeg skal ha på "skrivebordet"? Men det verste var da jeg skulle skrive en artikkel om minerydding i gamle dager. Ikke før hadde jeg begynt å skrive overskriften MINE ... så kommer det jaggu opp et "forslag": MINE DAMER OG HERRER! Hvem tar de meg for?? Hva slags hjelp er dette?? Få det vekk , Raudan! – all denne vrøvlete hjelpsomheten! Vekk med det!! Alt sammen! 
- - -
Er det ikke det jeg sier, pensjonister kan jammen være kravstore nok.
T

                   Til hovedsiden