1. mars 2017                                   
        Utskriftversjon pdf               Til hovedsiden
 

Tjodareik ti år
En markering 

1. mars 2007 ble Tjodareik åpnet med en artikkel og et innlegg som jeg ubeskjedent leder oppmerksomhet til igjen.

Artikkelen Ibn Khaldûn – en samfunnsviter for vår tid blir stadig lest. Faktisk er Ibn Khaldûn vel så aktuell i dag som for ti år siden, som et bidrag til forståelse av den sosiale uroen som sprer seg i den vestlige verden. Og når man først er innført i hans utviklingssyn, slipper det ikke taket så lett.

Innlegget En stat i staten – om mine bekymringer for konsekvensene av fusjonen av oljevirksomheten i Norsk Hydro og Statoil var kanskje ikke helt treffende. Men kanskje ikke skivebom heller?

I alle fall, det er engasjerende å skrive. Og like interessant kan det være å oppdage at egne oppfatninger slett ikke stemmer med virkeligheten når «researchen» settes inn.

Besøkstallet på Tjodareik ligger på 90-100 per dag, utregnet i månedlige gjennomsnitt i netthotellets statistikk. Ingen rosablogg, men greit nok.

Så vil jeg takke for alle kommentarene jeg får – både de bifallende og de korrigerende. Slik respons er svært oppmuntrende. En særlig takk til Torkild Engebrethsen, dataekspert++, som fra oppstarten har vært min uunnværlige pilar for driften av nettstedet og andre praktiske utfordringer.

Og fortsettelsen? Ingen konkrete planer, så inntil videre business-as-usual.